CAO Kunsteducatie 2024 en tarieventool Platform Acct

Cultuur Connectie en de Kunstenbond hebben samengewerkt aan een nieuwe CAO voor de Kunsteducatie. Daarnaast is sinds november 2023 een ‘tarieventool’ voor ZZP’ers beschikbaar.

Hoewel steeds minder, zijn er nog steeds banen in de kunsteducatie. Goed dat er daarom weer een nieuwe CAO is voor de sector. De belangrijkste veranderingen: per 1 januari 2024: 3,50% loonsverhoging, per 1 september 2024: 3,00% Eenmalige uitkering van 100 euro ongeacht de omvang van het dienstverband. Er is ook een extra vrije dag.

Het merendeel van de werkenden in de kunsteducatie is echter ZZP’er. Voor hen is nu een tarieventool beschikbaar waarmee ze hun uurtarief kunnen bepalen zodat ze op een Fair Pay vergoeding uit kunnen komen. Over de totstandkoming en werking van de tool lees je alles hier.

Een woord van dank gaat uit naar Lex van Hulten (EGTA) en Gwen van Genderen (NVZ) die namens de BvM aan de Ketentafel Educatie hebben deelgenomen.

BvM moedigt alle leden aangesloten bij een beroepsvereniging aan de tarieventool toe te passen. Met deze tarieven laten we zien wat we waard zijn.